Speakerröster

Speakerröster är en bärande del i många sorters produktioner. Att välja rätt röst är därför viktigt för att ge önskad känsla, vare sig ditt projekt handlar om radioreklam, TV-reklam, informationsfilm, presentation eller e-learning.

Sveriges bästa speakerröster

Jag har samlat landets ledande speakerröster och röstskådespelare i ett stort röstarkiv. Här hittar du många röster med erfarenhet från radio, TV, film, m.m. På så vis kan du vara säker på att rösten du väljer är van vid att arbeta framför mikrofonen. En bra speakerröst läser inte, han eller hon agerar och ger liv åt texten genom att berätta, med rätt tonalitet och engagemang. Röstarkivet innehåller främst röster som talar svenska, men det finns även många duktiga röster på andra språk. Och saknar du ett språk är det bara att höra av dig, jag har ett omfattande nätverk där jag säkert kan hitta rösten du söker.

Röstarkiv

Här kan du lyssna på alla röster. Välj Kvinnor eller Män i önskat språk.

Svenska Kvinnor Män
Skånska Kvinnor Män
Engelska Kvinnor Män
Danska Kvinnor Män
Norska Kvinnor Män
Finska Kvinnor Män

Studiokvalitet på inspelningen

Rösterna spelas vanligen in i min egen studio, för att garantera hög ljudkvalitet. Här går jag igenom manus med speakerrösten och ser till att eventuella oklarheter kring uttal, betoningar och tonalitet klargörs. Under inspelningen regisserar jag rösten och korrigerar eventuella felläsningar. I de fall inspelningen sker i annan studio kvalitetsgranskas ljudet, samt bearbetas, för att säkerställa att det uppfyller kraven. Jag ser till att ljudet som levereras låter bra – denna garanti får du inte i anonyma röstbanker online.

Artiklar

Kvinnlig eller manlig speakerröst?
4 tips för att välja rätt speakerröst

Kan man själv prata in sin radiospot?

Jisander Studio

Radioreklam & Speakerröster